Somatic Experience

Somatic Experience

Als je een moeilijke gebeurtenis hebt meegemaakt (een schokkende ervaring ) of langdurig in een zeer stressvolle situatie hebt gezeten (ontwikkelingstrauma) gaat je lichaam in de overlevingsmodus. Als er om wat voor reden dan ook geen gelegenheid was om deze gebeurtenis(sen) te doorleven dan blijft het trauma vast zitten in je lichaam hetgeen klachten geeft: je voelt je bijvoorbeeld vervreemd van je zelf, je ervaart spanningsklachten,…

Dr. Peter Levine is de ontwerper van Somatic Experience. Zijn methode is er op gericht om door bewustwording van het psychosomatische aspect van het trauma en het mobiliseren van het lichaam de overtollige spanning uit het lichaam te ontladen.

Waarom is werken met het lichaam zo belangrijk?
Inzicht krijgen in hoe je lichaam werkt, hoe je lichaam bijvoorbeeld reageert op stressoren, hoe je overleeft in je hoofd is essentieel voor je herstel. Dit inzicht helpt je om de volgende stap te zetten: hoe je lichaam de toegangspoort is tot heling en verbinding met jezelf. Er zijn vele mogelijkheden, met onder andere gerichte oefeningen, om weer in contact te komen met je lichaam en daarmee meer verbinding te ervaren met jezelf.

w
Wil je de eerste stap zetten?
Neem contact op met Janna Beek