Individuele therapie

{

Te leven is een gunst, te weten hoe is een kunst. 

Toon Hermans (cabaretier) 

In deze tijd en samenleving wordt er veel van ons gevraagd. We moeten aan veel voldoen, we worden blootgesteld aan een grote hoeveelheid prikkels en we moeten gelukkig zijn. Ik zie om me heen dat mensen zo hard werken en hun best doen om aan alle maatstaven te voldoen, dat ze het contact met zichzelf verliezen, met hun lijf, hun emoties en hun diepste zijn.

Als daarbij ook nog oude pijnen (on)bewust onderdrukt worden kan het je teveel worden en voel je je gedrongen om hulp te zoeken.

De signalen dat je vastloopt kunnen zich bijvoorbeeld uiten in onrust, burn-out, slapeloosheid of paniekklachten. Je hebt moeite met het verwerken van ingrijpende levenservaringen. Je hebt weinig zelfvertrouwen, voelt je onzeker in groepen, hebt moeite met grenzen of je lijdt aan fysieke klachten zoals stress (hartkloppingen) of spanningshoofdpijnen.

Je kunt terecht met veel van je klachten, mits ze niet crisisgevoelig zijn of specialistische zorg of medicatiebeleid vragen.

Naast de onzekerheid, onmacht en verdriet die je kunt ervaren als je vastloopt, kan het ook een kans zijn om, dat wat diep in jou besloten ligt, jouw unieke zijn, meer ruimte te geven. Nieuwe verbindingen aan te gaan met jezelf wat ook een positieve impact zal hebben op je relaties en je omgeving.

w

Herken je je hierin? Wil je weten of je met je situatie, je klachten bij mij terecht kunt? Mail me gerust.

Wat is er mogelijk met therapie?

  • Je verwerft kennis en inzicht: waarom reageer je zoals je reageert, wat zijn mogelijke verbanden tussen klachten en (eerdere) gebeurtenissen, wat is de invloed van gezinspatronen…? Inzicht en kennis werken verhelderend en bevestigend en helpen je om jezelf beter te begrijpen.
  • Je ervaart meer verbinding met jezelf en ook meer regie dankzij lichaams- en aandachtsgerichte oefeningen: ik kan iets doen…. De  oefeningen pas je toe in je dagelijks leven.
  • Je ontdekt dat pijnlijke ervaringen die vast zitten in je lichaam kunt verwerken, waarbij Brainspotting, EMDR en Somatic Experience helpen.
  • Je gevoelens en emoties leert waarderen en managen wat diepgang geeft aan je leven en meer verbinding in je relaties.
  • Je eigenwaarde groeit als je ontdekt hoe je je innerlijk kind kunt begrijpen, helpen, begeleiden, koesteren en liefhebben.
  • Je met behulp van audio’s, oefeningen, Biolateral Sounds en Gazespotting (Zelf Brainspotten) jezelf kunt voeden en nieuwe neuropaden kunt aanleggen.