Contextuele Therapie

Contextuele Therapie

In het woord ‘contextuele’ lees je het woord context. Je bent geboren in een unieke context: binnen jouw generatie met familieverhalen. De familiegeschiedenis met de mooie en pijnlijke en soms ook verzwegen verhalen heeft jou mede gevormd.

Context betekent ook deel uitmaken van een gezin: met hoevelen waren jullie, welke plek had je in de kinderrij of was je enig kind? Zijn er kinderen overleden of zijn er andere gebeurtenissen die diepe impact hebben gehad op het gezinsleven? Bijvoorbeeld ziekte, echtscheiding, ontslag of kerkelijke twisten Wat was de vreugde die jullie samen deelden: vakanties, feesten, zeilen, wandelen?

Vragen die er ook toe doen zijn: Hoe loyaal ben jij naar je gezin, wat heb je geïnvesteerd, wat heb je ontvangen wat was onrechtvaardig of rechtvaardig, onbetrouwbaar of betrouwbaar binnen jullie gezin of familie?

Inzicht in je generatie-, familie- of gezinspatronen helpt jezelf beter te begrijpen, hoe jij in het leven staat en relaties vorm geeft. Het helpt je om bewustere keuzen te maken: hoe wil ik het hier-en-nu en mijn toekomst vorm geven. Wat neem ik mee en wat laat ik achter me?

w
Wil je de eerste stap zetten?
Neem contact op met Janna Beek